Friday, December 6, 2013

Ανακοίνωση Σχετικά με το EUROPEAN ROBOTICS WEEK

Μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κώδικα και της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ρομποτικής διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Κύπρο εκδήλωση στο κτήριο 3 (δωμάτιο 101) του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα Ρομποτικής ξεκίνησε το 2011 και φέτος θα διοργανωθούν 293 εκδηλώσεις σε 23 χώρες της Ευρώπης. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον  στο ευρύτερο κοινό, στους φοιτητές αλλά και σε όλους όσους τους συναρπάζουν τα θέματα ρομποτικής.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα ρομπότ καταλαμβάνουν το μυαλό των νέων, και όχι μόνο, γιατί είναι διασκεδαστικά στην κατασκευή,  προκαλώντας παράλληλα και  ενθουσιασμό ο όποιος αποτελεί πολύτιμη εκπαιδευτική πρακτική σε θέματα φυσικών επιστημών και μαθηματικών.

Μέσω της ρομποτικής ο κάθε εκπαιδευτικός θα μπορεί να μάθει στα παιδιά όχι μόνο τα βασικά της επιστήμης, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών αλλά επίσης να συνεργάζονται σε ομάδες, να βάζουν στόχους, να δέχονται προκλήσεις δημιουργώντας και παράλληλα δημιουργική σκέψη (creativethinking).

Τα ρομπότ επίσης χρησιμοποιούνται σε επικίνδυνες περιοχές για εργασία, σε βιομηχανίες,  στην τηλεϊατρική ακόμη μπορούν να βοηθήσουν και ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν πλέον στο σπίτι
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαλέξεις αλλά και παρουσιάσεις ρομπότ θα οποία χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, για τη γεωργία, για Ιατρικά θέματα καθώς και αυτόνομα υποβρύχια και εναέρια ρομπότ.

Για περισσότερες πληροφορίες  (και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)  www.cy-research.comκαι στοfacebookwww.facebook.com/cyprusrobots







No comments:

Post a Comment