Saturday, November 22, 2014

Εκδηλώσεις - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής 2014- Κύπρος

Εκδηλώσεις 2014





Inline image 1



hack{cyprus} at GC SCHOOL, NICOSIA



hack{cyprus} Code School - EU Robotics Week





























Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου η κεντρική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ρομποτικής
Τα ρομπότ κερδίζουν μια θέση στη ζωή μας
Με επιδείξεις ρομπότ και άλλες παρουσιάσεις που θα συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους πραγματοποιούνται και φέτος στην Κύπρο, για δεύτερη χρονιά, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ρομποτικής.  
Την προσεχή Τετάρτη 26 Νοεμβρίου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση των εορτασμών. Θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα πραγματοποιηθεί στο Κτήριο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν όλες οι παρουσιάσεις οι οποίες θα ταξιδέψουν τους παρισταμένους στο μέλλον, αλλά και στο παρόν αφού ήδη υπάρχουν και είναι χειροπιαστά αρκετά ανθρωπόμορφα ή μη «έξυπνα» πολύπλοκα ευφυή συστήματα.  
Ποια θέματα θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση και τα οποία θα καθηλώσουν το κοινό με την μαγεία που αποπνέουν;
  • Οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης σε πραγματικό χρόνο για ρομποτικές εφαρμογές που υλοποιούνται στο ΚΟΙΟΣ.

  • Το ηλιακό αυτόνομο θαλάσσιο όχημα (ρομπότ) που θα ταξιδέψει από την Κρήτη μέχρι τη Κύπρο τον ερχόμενο Ιούνιο! Ένα πλήρες ρομποτικό σύστημα μήκους 4,2 μέτρων με ηλεκτρονικά συστήματα, αισθητήρες, λογισμικό ελέγχου, κάμερα κλπ.
  • Το πρώτο κυπριακό ρομπότ UVA, ένα αυτόνομο σύστημα το οποίο θα έχει εντεταλμένη αποστολή τον καθαρισμό δημοσίων κτηρίων, όπως αεροδρόμια, υπεραγορές, mall κλπ.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν επίσης θέματα ως τροφή σκέψης, όπως η διδασκαλία της ρομποτικής στα σχολεία.
Βεβαίως όπως και πέρσι αυτό που θα κεντρίσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι οι παρουσιάσεις και επιδείξεις ρομπότ. Θα παρουσιαστούν: Ιπτάμενα ρομπότ, πειραματικά ρομπότ με τηλεπαρουσία, ρομπότ για χρήση στη Γεωργία, Arduino κ.α.
Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά
Το πρόγραμμα των υπολοίπων εκδηλώσεων της Κυπριακής Εβδομάδας Ρομποτικής, έχει ως εξής:
  • Λευκωσία: Εργαστήρι με θέμα «Business Model Canvas - Trends in robots». Θα γίνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 18:00-21:00. Αίθουσα 012, Κτίριο ΧΩΔ02, Πανεπιστημιούπολη Παν. Κύπρου.

  • Λεμεσός: Ενημέρωση για τους στόχους, κατευθύνσεις και αναμενόμενα οφέλη του ερευνητικού έργου AQUABOT. Παρουσιάσεις ενδιάμεσων αποτελεσμάτων του έργου. Επίδειξη ικανοτήτων συστήματος «Υποβρύχια Ρομποτικά  Συστήματα για την Κυπριακή  Ιχθυοκαλλιέργεια». Θα γίνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στις 18:00-20:00 στο Κτήριο Συκοπετρίτη, Εργαστήριο Υποβρύχιας Ρομποτικής στο ΤΕΠΑΚ.

  • Λεμεσός: Παρουσίαση του νέου ENGINO «ERP 1.0». Το ρομπότ θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για να το δοκιμάσουν σε ανοικτό εργαστήριο παιδιά και μεγάλοι. Οι επισκέπτες θα μπορούν να στήσουν οι ίδιοι το δικό τους ρομπότ και να το προγραμματίσουν. Η εκδήλωση θα γίνει MyMall Limassol το Σάββατο 29 Νοεμβρίου μεταξύ 15:00 – 19:00.

  • Λεμεσός: Εργαστήρι με θέμα μαθαίνουμε παίζοντας: «Κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας ρομποτάκια. Εργαστήρι ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων». Χώρος: Πανεπιστήμιο Frederick - Ακαδημία Ρομποτικής (Λεμεσός), 10π.μ.-1μ.μ. Σάββατο 29 Νοεμβρίου.

  • Λεμεσός: Εργαστήρι με θέμα «Διδασκαλία μηχανικής ρομποτικής με το Arduino LuvoBot ». Πως το LuvoBot χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία της Ρομποτικής στη Ακαδημία Ρομποτικής. Το LuvoBot έχει κατασκευαστεί από το Πανεπιστήμιο Frederick και τη Luvomatic για την διδασκαλία ρομποτικής για άτομα άνω των 14 χρονών. Η εκδήλωση θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου, Σάββατο, στο Πανεπιστήμιο Frederick - Ακαδημία Ρομποτικής 10π.μ.-1μ.μ.

  • Λάρνακα: Παιγνίδι και εργαστήρι με θέμα «εκπαιδεύστε το ρομπότ σας», ηλικίες 5-8. Μέσω ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προγραμματίσουν με απλές εντολές στο χαρτί, ένα ρομπότ-άνθρωπο (τους γονείς τους ή κάποιο άλλο ενήλικα), για να εκτελέσουν μια αποστολή! Θα διεξαχθούν δύο εργαστήρια, στις 10-11πμ και 3:30-4:30μμ. Η εκδήλωση θα γίνει στο G.E English Centre το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.

  • Λάρνακα: Εργαστήρι για ηλικίες 9-15 με θέμα εκπαιδεύστε το ρομπότ σας». Θα διεξαχθεί ένα εργαστήριο, στις 11:30-13:00πμ. Η εκδήλωση θα γίνει στο G.E English Centre το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες: www.robotics-week.eu και cyprusrobotics.blogspot.com


No comments:

Post a Comment